sobota, 27 julija, 2024
DomaVremeSuh in sončen začetek, potem pa...

Suh in sončen začetek, potem pa…

Prvi del noči bo še oblačen s plohami in nevihtami, po polnoči pa bodo padavine povsod ponehale, postopno se bo zjasnilo. Zgodaj zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, ki pa jo bo močno junijsko sonce hitro pregnalo. V večjem delu Slovenije bo kakšna stopinja manj. Ob morju bo 16 stopinj, 14 stopinj Celzija bo na Goriškem in v osrednji Sloveniji, stopinja manj bo na JV. Na SV Slovenije bo 12 stopinj Celzija, pod 10 se bo ohladilo le na SZ države.

Tudi dopoldne bomo imeli večinoma sončno in suho vreme, že okoli poldneva pa bodo spet začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo zavlekle do večera. Jutri bo vetra v višinah za spoznanje več, zato se bodo padavine pomikale nekoliko hitreje, bo pa zato večja verjetnost za nastanek močnejših neviht.

Še en topel in soparen dan je pred nami. Na Primorskem se bo ogrelo do 27 stopinj, v večjem delu Slovenije bo 25, 26 stopinj Celzija, medtem ko bo na Gorenjskem nekje 23 stopinj Celzija. Morje je danes pridobilo še stopinjo in pol oz. ima 22 stopinj in pol.

Dopoldne bo v gorah večinoma sončno in suho, sredi dneva in popoldne pa bo veliko oblakov in ploh ter neviht. Na 1500 metrov bo 13 stopinj, na 2500 metrov 6 stopinj.

V soboto bomo nadaljevali po že dobro znanem programu. Dopoldne bo precej sončno in suho, popoldne se bodo povsod pojavljale plohe in nevihte, ki bodo ponehale v noči na nedeljo. V nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, popoldne bo nastalo nekaj krajevnih padavin, a precej manj kot prejšnje dni, velik del Slovenije bo ostal suh. V začetku prihodnjega tedna kaže na sončno in večinoma suho vreme. Pihal bo SV veter, ki bo prinašal nekoliko hladnejši zrak, zato bodo dnevne temperature malce nižje. Verjetnost za padavine se bo ponovno nekoliko povečala sredi naslednjega tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča