nedelja, 28 aprila, 2024
DomaVremeSuh petek

Suh petek

Pred nami je suha in večinoma jasna noč, proti jutru se bo na zahodu že rahlo pooblačilo, predvsem po nižinah osrednje Slovenije bo nekaj megle.Ob morju bo zapihal šibak jugo. Tukaj bo okoli 10 stopinj Celzija. Na Goriškem bo 8, v večjem delu Slovenije bo med 4 in 6 stopinj, le malce nad ničlo bo v zatišnih Alpskih dolinah in na planotah Notranjske.

Petek bo večinoma sončen, se bo pa oblačnost od zahoda postopno gostila, ampak padavin še ne pričakujemo. Zapihal bo JZ veter, ki bo prinašal toplejši in bolj vlažen zrak. V večjem delu Slovenije se bo ogrelo nad 20 stopinj. Najtopleje bo ob morju in na vzhodu, kjer bo popoldne okoli 22 stopinj Celzija, stopinjo manj bo v osrednji Sloveniji in na Goriškem, okoli jih bo na Gorenjskem.

Jutri bo v gorah večinoma sončno z nekaj povečane oblačnosti in vetrovno, pihal bo okrepljen JZnik. Temperature bodo višje kot danes, na 1500 metrov bo okoli 8 stopinj, na 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.

Noč na soboto bo vetrovna, zato bodo jutranje temperature občutno višje. V soboto dopoldne bo prevladovalo oblačno vreme, nekaj sonca bo na vzhodu. Dopoldne se bodo padavine začele pojavljati v zahodni Sloveniji, popoldne in zvečer pa se bodo razširile nad vso državo. V noči na nedeljo nas bo dosegla hladna fronta in nedelja bo oblačna s pogostimi padavinami, največ dežja bo na SZ Slovenije. Hladneje bo, dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj. Oblačen in deževen bo tudi začetek novega tedna, na vzhodu bo dežja malo, vreme se bo ustalilo šele v sredini tedna in dnevne temperature bodo razmeroma nizke za konec maja. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča