petek, 26 julija, 2024
DomaŠportSuperliga - apetiti še po več milijonih lastnikov 'žogobrcarskih' klubov

Superliga – apetiti še po več milijonih lastnikov ‘žogobrcarskih’ klubov

Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), je prvič po odmevni napovedi nekaterih največjih evropskih klubov o ustanovitvi tako imenovane superlige spregovoril v javnosti. Na zasedanju izvršnega odbora Uefe v Montreuxu bi morala biti v prvem planu v skladu z napovedmi seveda predstavitev novega formata Lige prvakov, a je pobudnikom superlige to uspelo povsem zasenčiti.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin se je na zasedanju izvršnega odbora v švicarskem Montreuxu ostro odzval na potezo klubov, ki so se odločili ustanoviti novo klubsko tekmovanje. Igralcem, ki bodo nastopali v tako imenovani superligi, je Čeferin napovedal prepoved nastopov v njihovih reprezentancah, predstavil pa je tudi razširjeni format Lige prvakov od sezone 2024/25 naprej.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je dejala, da ne odobrava superlige oziroma zaprtega sistema tekmovanja, a ni omenila možnosti prepovedi igranja za reprezentanco. Šest angleških prvoligašev, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City in Tottenham, španski Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid ter italijanski Juventus, AC Milan in Inter so ustanovni člani nove superlige. Za zdaj pa vsaj pri Italijanski nogometni zvezi pravijo, da bodo sledili navodilom Uefe, a kakršne koli potencialne kazni ne bodo vplivale na to sezono, je poročal milanski športni časnik La Gazzetta dello Sport. (24ur.com, STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča