Svečana podelitev diplom na Višji strokovni šoli

0
1452

V Športni dvorani Leona Štuklja je v sredo, 18. maja 2022, potekala 28. svečana podelitev diplom 177 diplomantkam in diplomantom Višje strokovne šole Šolskega centra Novo mesto, in sicer vseh osmih višješolskih programov: Elektronike, Informatike, Kozmetike, Lesarstva, Logističnega inženirstva, Mehatronike, Strojništva, Varstva okolja in komunale.

Prireditev so s svojimi govori zaokrožili ministrica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport doktorica Simona Kustec, v. d. direktorica Občinske uprave Novo mesto dr. Jana Bolta Saje, direktor Šolskega centra Novo mesto doktor Matej Forjan ter ravnateljica Višje strokovne šole magistrica Dragica Budić. Slovesnosti so se udeležili tudi številni zunanji gostje z ministrstva in gospodarstva.

Tudi tokrat je za pridih svečanosti poskrbel v zasedbi dijakov, študentov in profesorjev Big band Šolskega centra Novo mesto. Imenovani so bili tudi najboljši diplomanti po vsakem rednem in izrednem študijskem programu.

Višja strokovna šola svoje temelje postavlja na dobro delo s človeškimi viri. Ne skrbijo le za dosežke, dobre in merljive rezultate, ampak gradijo dober odnos do študentov in skrbijo za dobro sodelovalno kulturo med zaposlenimi ter v odnosu do gospodarstva in lokalnega okolja.

Znanje, ki so ga usvojili študentje, bodo tako prenesli v delovni proces in družbi poskušali vrniti vsaj delež tistega, kar jim je v učnem procesu tudi sama dala.

Višja strokovna šola svoj učni proces ves čas prilagaja spremembam okolja v želji slediti tehnološkim novostim in potrebam gospodarstva. Stkala je tudi dobre vezi z delodajalci, kar dokazujejo tudi številke, da sodeluje s 97 različnimi gospodarskimi družbami in subjekti, so še sporočili z Višje strokovno šole.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj