Svetleje in hladneje

0
240

Pred nami so vremensko svetlejši, a hladnejši dnevi. Šibko novembrsko sonce živega srebra NE BO pognalo visoko. Razen na Primorskem, kjer bo okoli 10 stopinj. Na Gorenjskem bo najmanj, le stopinja nad ničlo. Malce več bo na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju, na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Do 5 stopinj bo v osrednjem delu Slovenije.

Razmere v gorah bodo zimske, vreme pa bo primerno za obisk vršacev, saj bo suho in zlasti sredi dneva in popoldne večinoma jasno. Nekoliko vas bodo ovirali le severni veter in nizke temperature in seveda sneg. Tega je v visokogorju slabega pol metra.

Do četrtkovega jutra bo veter ponehal in v kombinaciji z jasnim vremenom bo jutro zelo hladno, okoli -5 stopinj bo. Čez dan bo sončno in hladno s temperaturami okoli ledišča. Zimsko bo tudi petkovo jutro, po nižinah bo megla, ki se bo marsikje zadržala ves dan. Zaradi odsotnosti sonca bodo temperature v večjem delu Slovenije ostale pod lediščem. Ob koncu tedna nas bo v višinah dosegel toplejši zrak in tudi po nižinah se bo postopno ogrelo, suho bo in večinoma oblačno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj