Svetovni dan ledvic v SB in ZD Nm

0
147

Na pobudo Mednarodne zveze za nefrologijo in Mednarodne zveze za ledvične bolezni SVETOVNI DAN LEDVIC vsako leto obeležimo na drugi četrtek v marcu (letos 8. marec), da bi izboljšali ozaveščenost ljudi o pomenu delovanja ledvic, preprečevanju in zgodnjem odkrivanju kronične ledvične bolezni.

V Splošni bolnišnici Novo mesto bodo pod okriljem Slovenskega nefrološkega društva v sodelovanju s Sekcijo medicinskih sester v nefrologiji, dializi in transplantaciji, počastili z Dnevom odprtih vrat našega dializnega centra in z organizacijo dveh informacijskih točk, ki bosta odprti na hodniku med Odsekom za dializo in Odsekom za bolezni ledvic ter v pritličju Internega oddelka med 8. in 14. uro.

Letošnja tema je »Ledvice in zdravje žensk: vključi se, ceni se, informiraj se«. Posvečena je ženskam z boleznimi ledvic, glavni temi bosta okužbe sečil in nosečnost pri kronični ledvični bolezni. K sodelovanju bomo povabili ginekologe. Kot vsako leto, bomo mimoidočim merili krvni tlak in krvni sladkor, hkrati pa jim bomo ponudili brezplačno testiranje urina na prisotnost beljakovin.

Vabijo Vas tudi v novomeški Zdravstveni dom:

obiskovalci si bodo lahko na info točki brezplačno izmerili krvni tlak, v laboratoriju pa bodo potekala brezplačna testiranja na prisotnost beljakovin v urinu.

Info točka in meritve krvnega tlaka – v avli zdravstvenega doma, od 7:00 – 9:30 ure

Testiranja na prisotnost beljakovin v urinu – v laboratoriju ZD, od 7:00 – 13:00 ure

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj