Svetovni, skromni, pošteni in gostitelji, vedno ;)

0
565

Ob zmagoslavlju slovenskih kolesarjev na letošnji dirki po Franciji, ki velja za prestiž vseh dirk na svetu, sem malce preletel naslovnice spletnih časopisov najbolj t.i. odmevnih medijev v Evropi in po svetu. Lahko samo rečem hvala nekaterim britanskim, ameriškim, kanadskim in avstralskim medijem, ki so uspeh naših fantov obeležili na vrhu svojih naslovnic. Slednjega pa na naslovnicah t.i. branih evropskih medijih nisem zasledili oz. pri nekaterih takoj na dnu, pa še to za novicami, ki…..

Celo francoski mediji, pa čeprav gre za t.i. njihovo dirko (ta bolj ali manj poteka po njihovi državi), slednjih poročil o zmagi Slovencev redko zaslediš na naslovnicah. Enako velja za italijanske, nemške, španske in ostale t.i. odmevne medije v Evropi.
Zanimivo in tudi jasno. Smo majhni, odlični, očitno to leto najboljši v tem športu, pa še kje.

Vseeno, Slovenci smo ponosni na naše šampione in prav tako smo praviloma pošteni, dobrodušni, ustrežljivi oz. gostoljubni.

Slednji zapis je namenjen vsem iz tujine, ki ste že bili v Sloveniji: Ko boste ljudje iz tujih krajev pri nas, v Sloveniji, boste to občutili oz. okusili, majhnost dežele, velikost srca in bogastvo kulinarike in dobrega počutja. Še vedno bomo narezali in nalili oz. dotočili. Pri nas Vam bo PRAVILOMA LEPO. Slovenci smo večkrat škrti do sebe kot do drugih. To nekateri, ki ste bili pri nas, poznate, kajne.  😉

Res je, med deseterico najboljših na letošnjem Touru sta dva Slovenca, in sicer na prvem in drugem mestu, en Avstralec, dva Španca, dva Kolumbijca, en Nizozemec, en Britanec in en Italijan.

(foto: Mirko N.) Na klopci je napisano nekaj lepega. Misel našega, žal pokojnega alpinista, Nejca Zaplotnika. 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj