petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportSvetovno odbojkarsko prvenstvo v Sloveniji

Svetovno odbojkarsko prvenstvo v Sloveniji

Slovenija in Poljska bosta gostiteljici svetovnega odbojkarskega prvenstva za moške, ki bo med 26. avgustom in 11. septembrom letos. Odbojkarski mundial bomo spremljali v ljubljanskih Stožicah, ki bodo tako prizorišče še enega športnega spektakla.

Potem, ko je Evropska odbojkarska konfederacija sporočila, da bo Ljubljana organizatorica prestižnega superfinala evropske lige prvakov in prvakinj, je z Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) zdaj prišla še novica, da bo Slovenija skupaj s Poljsko gostila letošnje svetovno prvenstvo za moške.

Odbojkarski mundial je FIVB prvotno dodelila Rusiji, a ga je bila nato primorana odpovedati in poiskati novega organizatorja. Za skupno kandidaturo sta se odločili Poljska in Slovenija, ki bosta najboljše reprezentance sveta gostili med 26. avgustom do 11. septembrom.

»Nedolgo zatem, ko smo na Odbojkarski zvezi Slovenije izvedeli, da je FIVB Rusiji odvzela svetovno prvenstvo in začela iskati novega organizatorja, smo izkazali interes za izvedbo enega dela prvenstva, vse skupaj pa se je odvilo v zadnjih petih dneh. Ves čas govorimo, da Slovenija v svetovni odbojki kotira zelo visoko in uživa tudi veliko zaupanje mednarodne zveze, ki ji je dodelila soorganizacijo svojega najpomembnejšega tekmovanja. Tako veliki dogodki vselej presegajo zmožnosti športnih zvez, zato smo veseli, da smo bili deležni podpore slovenske vlade. Tako je povsod po svetu, brez tega dandanes enostavno ne gre več. Pred nami so meseci trdega dela. Imamo dobro in utečeno ekipo, imamo veliko izkušenj in kot vedno za nami stoji tudi Mestna občina Ljubljana. Novega izziva se veselimo in se ga ne bojimo,« je dejal predsednik OZS, Metod Ropret.

Za Odbojkarsko zvezo Slovenije in slovensko odbojko bo po izjemno uspešnem EuroVolleyju leta 2019 v Ljubljani to nov mejnik, za slovensko reprezentanco, ki je navdušila s tremi srebrnimi odličji na evropskih prvenstvih in številnimi drugimi uspehi, pa nova priložnost za dokazovanje med svetovno elito.

Svetovno prvenstvo bo v Sloveniji potekalo v Areni Stožice, obenem pa bomo poleg obračunov v skupini, v kateri bo nastopila naša reprezentanca, v Ljubljani gostili še eno od tekmovalnih skupin. Za zdaj je tudi že znano, da bomo svetovne prvake okronali na Poljskem. (OZS)

(foto: CEV)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča