sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeSvež začetek sončne in potem tople sobote

Svež začetek sončne in potem tople sobote

Ponoči se bo vreme umirilo in hitro zjasnilo, nekaj oblakov bo ostalo le na nebu vzhodne Slovenije. Pred nami je tako še eno sončno in razmeroma sveže sobotno jutro. V zatišnih legah Gorenjske, Koroške, Notranjske in Kočevske se bo ohladilo do 7 stopinj Celzija, v večjem delu Slovenije bo od 10 do 12 stopinj, 14 bo morju.

Sobota bo jasna in večinoma suha, nekaj kopaste oblačnosti bo popoldne, ko bo v gorah nastala kakšna manjša ploha ali nevihta. Toplo bo. Po nižinah večjega dela Slovenije bo 25, 26 stopinj, kakšna stopinja več bo na Goriškem in v Vipavski dolini, do 23 stopinj na Gorenjskem.

Zjutraj in dopoldne bo v gorah sončno, od poldneva naprej pa delno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami. Tako da na pot zgodaj zjutraj. Pihal bo severni veter in k nam bo dotekal za spoznanje toplejši zrak. Na 1500 metrov bo 13, na 2500 metrov 5, občutna otoplitev bo gore dosegla v nedeljo.

Nedelja bo sončna, krajevnih ploh in neviht pa NE pričakujemo. Iz jutranjih 12, bo čez dan okoli 28 stopinj. Še višje temperature bodo prihodnji teden. V ponedeljek bo po nižinah večinoma 30 stopinj, kakšna nevihta bo popoldne nastala le v gorskem svetu, pa še tam bodo bolj redke. Sončen in vroč bo tudi torek, najvišje temperature bodo malce nad 30. Še bolj se bo po zadnjih napovedih ogrelo v sredo in četrtek, tudi jutra bodo vse toplejša, popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča