Svež začetek znosne sobote ;)

0
201

Ker se bo polegel veter, zrak pa bo suh, se bo proti jutru precej ohladilo. V alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevske bodo jutranje temperature le okoli 10 st. C. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 13 do 16 st. C, na Primorskem, kjer bo ponekod še pihala šibka burja, pa od 16 do 19 st. C.

Dan  bo sončen z odlično vidljivostjo. Po jutranjem zatišju se bo spet prebudil vzhodni veter, ki bo poskrbel, da se temperature ne bodo povzpele previsoko.  V vzhodnem in osrednjem delu države bo okoli 28 st. C. Kakšna stopinja več bo na Gorenjskem. Najbolj vroče bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 33 st. C..

Sobota tudi v gore prinaša idilične razmere s širnimi razgledi. Sredi dneva in popoldne bo nastalo le nekaj plitvih kopastih oblakov. V sredogorju bo pihal šibak, v visokogorju pa zmeren severni veter. Temperatura na 1500 metrih bo 18, na 2500 pa 13 st.

Tudi nedelja in ponedeljek bosta sončna z le nekaj osamljenimi oblaki. Vročina se bo spet stopnjevala in najvišje temperature bodo že v nedeljo povsod po državi presegle 30 st. . V ponedeljek bo spet zelo vroče, do 35 stopinj.  A ne za dolgo,obotno  saj lahko že v torek pričakujemo prehod nove hladne fronte z nevihtami. Spremenljivo vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, predvsem plohami in nevihtami, se bo nadaljevalo tudi v sredo, v četrtek pa bo ozračje spet nekoliko bolj stabilno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj