četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoTa četrtek 5. Mestna modna revija v Nm

Ta četrtek 5. Mestna modna revija v Nm

V četrtek bo Novo mesto ponovno deležno modnega praznika. Tudi letos bo Mestna Modna revija v garaži Knjižnice Mirana Jarca. Dogodek organizirata Studio ANA in producent Youma Events.

Gre za že tretjo lokacijo, ki gosti ta modni dogodek. Prvi dve modni reviji ste se odvili v Galeriji Simulaker, tretja pa v Galeriji Dolenjskega muzeja. Želja organizatorjev je namreč, da poleg visoke mode, obiskovalcem razkriva tudi manj znane kotičke Novega mesta, ki jih je mogoče uporabiti v različne namene.  

Letos se bo predstavilo več modnih oblikovalcev. Ogledali si bomo lahko novo kolekcijo oblačil Ane Jelinič in kolekcijo Anje Medle, ki je obenem njeno magistrsko delo, ter dobrodelno eko modno revijo Be aware.

ANA JELINIČ – Kolekcija UTRINEK

Ana Jelinič, mag. modnega oblikovanja, pobudnica in soorganizatorka Mestne modne revije je priznana in uveljavljena slovenska modna oblikovalka. Leta 2013 je končala magisterij iz modnega oblikovanja na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Med študijem in po njem je za svoje delo prejela številne nagrade doma in v tujini. Redno se udeležuje vseh večjih slovenskih modnih dogodkov in predstavlja svoje kolekcije na Ljubljanskem tednu mode.

Pri oblikovanju velik poudarek daje na detajle, ki ustvarijo oblačila drugačna in unikatna. Ustvarja z mislijo, da z detajli lahko človek ustvarja samega sebe drugačnega od drugih. Inspirira se iz vsakdanjega življenja, se odziva na razne dogodke, ki se ji v tistem obdobju zgodijo. Ana oblikuje nosljiva oblačila za vsak dan, ki so udobna in praktična, ter tudi za posebne priložnosti. Oblikuje tudi oblačila po meri, tako za posameznike, kot tudi za razna podjetja, ki želijo nekaj drugačnega, narejenega samo za njih. Od leta 2014 Ana ustvarja v svojem Studio ANA / trgovina – galerija – delavnica v njenem domačem kraju, Novem mestu.

Na Mestni modni reviji se bo predstavila s kolekcijo Utrinek. Ko sonce zaide se na nebu prikaže nešteto zvezd takrat se je najlepše zazreti v nebo ter čakati, da nas razveseli svetel utrinek. Takrat zapremo oči in si zaželimo prvo željo, ki nas prešine v tistem trenutku. Anina aktualna kolekcija je nastala kot utrinek, je tisti najlepši trenutek, ki nas preplavi z magičnostjo, v nas spodbudi lepe misli in nas popelje na  sanjavo stran sveta.

ANJA MEDLE – Kolekcija KLoWns

Druga se nam bo predstavila mlada novomeška modna oblikovalka Anja Medle, ki bo letos zaključila magistrski študij na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer oblikovanja tekstilij in oblačil. V sklopu študijskega programa je svoje ustvarjanje že predstavila na Ljubljanskem tednu mode in tudi v tujini. Prav tako je na Ljubljanskem tednu mode sodelovala samostojno in za svojo zadnjo predstavljeno kolekcijo dobila nagrado WOW, za najboljšo kolekcijo. Anja je v svojem kratkem obdobju ustvarjanja sodelovala tudi z nekaterimi glasbeniki kot so Senidah, Sheby, Severina in Mrfyi. Za svoje udejstvovanje v slovenskem modnem svetu pa je prejela tudi nagrado Elle Style Award mladi talent 2020. 

Letos bo svojo kolekcijo KLoWns, ki je njena magistrska kolekcija in je nastala pod mentorstvom profesorice in modne oblikovalke Almire Sadar, premierno predstavila na Mestni modni reviji. Kolekcija je nastala po navdihu filma svetovno znanega italijanskega režiserja Federica Fellinija z naslovom I Clowns. Natančneje se je osredotočila na kostume v filmu in razsikovala kako so kostumi vsakega posameznega klovna povezani z njegovo osebnostjo. Kolekcija je živahna, pisana in z njo nam želi Anja sporočiti, da so oblačila in njihovo kombiniranje v bistvu nekaj zelo zabavnega.

BE AWARE – Dobrodelna eko modna revija

Tretja modna revija pa bo imela dobrodelno noto za kar smo se povezali z Lions Klubom Novo mesto. Izvedli bomo prodajo oblek, ki so jih ustvarili različni modni oblikovalci, izkupiček od prodaje pa namenili ustvarjalni skupini VDC-ja Novo mesto. K sodelovanju smo namreč povabili tudi druge kreativce. 

To modno revijo smo poimenovali Be aware, saj bo imela tudi trajnostno noto. Povabljeni oblikovalci bodo namreč oblikovali srajčne obleke iz ekološkega materiala, ki ga bomo zagotovili mi. 

K sodelovanju smo povabili Faniko Godec, Vilinko, JKH Identity, Davida Bacalija, Janjo Videc, DNA clothing, Martise in NIKATO couture. Predstavljena oblačila bo možno kupiti po modni reviji v mobilni pop-up trgovini – Vili Van Style.

Vstop na dogodek je mogoč le z vabilom, letos pa je na voljo tudi omejeno število vstopnic. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča