Ta četrtek v Gogi z Bronjo: Belo se pere na devetdeset

Ta četrtek v Gogi z Bronjo: Belo se pere na devetdeset

-
0 47
V okviru gostovanj Beletrininih avtorjev v slovenskih knjižnicah v četrtek, 18. aprila 2019, ob 19. uri, v Knjigarno Goga v Novem mestu prihaja Bronja Žakelj, avtorica uspešnice Belo se pere na devetdeset. Roman prinaša navdihujočo in pretresljivo zgodbo o odraščanju, izgubi bližnjega in soočanju z lastno boleznijo.

Bronja Žakelj: Belo se pere na devetdeset  

Roman opisuje odraščanje avtorice v sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja. Svet pripovedovalke obkrožajo starši, brat, babica … ter kakav Benko in Albert keksi, Gavrilović pašteta in prenos olimpijskih iger iz Sarajeva. Vse to je odlična kulisa za avtobiografsko pripoved o odraščanju in soočanju z boleznijo ter izgubo. To je tudi pripoved o tistem, česar nočemo videti ali se soočiti, dokler v to nismo prisiljeni. Nosi pomembno sporočilo: ko človek težko zboli, naj mu bližnji in prijatelji ne obrnejo hrbta, pač pa naj se pogovarjajo z njim in govorijo o bolezni, naj ga spremljajo in bodrijo. Rak ni smrt.

 Belo se pere na devetdeset je navdihujoč in pretresljiv roman, ki je v hipu osvojil bralce in postal velika knjižna uspešnica.

Bronja Žakelj (1969) je diplomirana novinarka. Prvo službo si je našla v marketingu, danes dela v bančništvu. A prva ljubezen, ljubezen do pisanja, ostaja aktualna in njen rezultat je pričujoča knjiga.