sobota, 20 julija, 2024
DomaLokalnoTa dobra večerja letos proti nasilju

Ta dobra večerja letos proti nasilju

Po letu dni premora se Ta dobra večerja vrača v tem tednu, tj. od 22. do 28. maja, ko bo pet restavracij po državi za pomoč žrtvam nasilja prispevalo svoje kulinarične mojstrovine. Dobrodelna akcija CNVOS, v kateri med drugimi sodeluje Regijski NVO center-stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije, poteka na njihovi Facebook strani – TUKAJ.

“Tam so objavljena tudi pravila sodelovanja. Kdor bo za boj proti nasilju v tem tednu prispeval pet ali več evrov in pod objavo v komentar zapisal #tadobravečerja, se bo potegoval za darilni bon za večerjo za dve osebi. V naši regiji je akcijo podprla srčna ekipa Dvorca Gregorčič iz Šmarjete,” je povedala komunikatorka stičišča Mirjana Martinovič.

Ob tem je poudarila: “K sreči imamo v regiji specializirano organizacijo, ki dnevno pomaga žrtvam nasilja, da prekinejo krog trpljenja in zaživijo varno. To je Društvo življenje brez nasilja, ki ima v Novem mestu Varno hišo, kamor se lahko umaknejo matere z otroki, in še Svetovalnico za žrtve nasilja, ki nudi pomoč tako v Novem mestu kot v vseh treh belokranjskih občinah.”

Društvo vodi predsednica Natalija Petakovič, sicer pa imajo zaposlenih šest strokovnih delavk, ki so v dobrih dveh desetletjih delovanja pomagale že več kot 800 ljudem pri prekinitvi nasilja. Delujejo tudi preventivno, ko z lastnimi dobrodelnimi akcijami, predavanji in delavnicami osveščajo javnost o pojavu nasilja ter kako ravnati v primerih nasilja.

“Donacijo bomo namenili žrtvam, ki se morajo zaradi nasilja umakniti iz domačega okolja in na novo zgraditi življenje,” je rekla vodja svetovalnice Simona Lovšin in se v naprej zahvalila vsem za dobrodelne prispevke. Zaključni žreb bo 31. maja. (Mirjana Martinovič)

(Foto: arhiv DŽBN, CNVOS, arhiv Dvorec Gregorčič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča