ponedeljek, 22 aprila, 2024
DomaŠportTadej Pogačar prihaja na dirko Po Sloveniji

Tadej Pogačar prihaja na dirko Po Sloveniji

Aktualni zmagovalec Dirke po Franciji in trenutno eden največjih zvezdnikov kolesarstva je tudi uradno potrdil to, kar se je govorilo že več tednov – Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo od 9. do 13. junija dirkal na 27. izvedbi dirke Po Sloveniji.

Z uradno potrditvijo ekipe je konec ugibanj ali bo Tadej v sklopu priprav na znameniti Tour dirkal tudi v Sloveniji – ne bo nastopil samo na petdnevni dirki Po Sloveniji, ampak tudi na svojem kriteriju v Komendi in državnem prvenstvu. Za slovenske kolesarske navdušence je to zagotovo novica, ki so jo močno čakali.

Tadej je ob potrditvi nastopa povedal: “Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na svoje nove izzive. Nazadnje, ko sem dirkal na dirki Po Sloveniji sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo z ciljem, da obranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov – to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal.”

Na zadnji izvedbi dirke Po Sloveniji leta 2019 je Pogačar osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja, v sezoni 2021 seveda cilja na zeleno majico skupnega zmagovalca dirke. V skupnih razvrstitvah dirke Po Sloveniji je Tadej sicer osvojil dve četrti mesti in eno peto mesto.

Dirka Po Sloveniji se začne 9. junija na Ptuju in zaključi dobrih 800 kilometrov in 5 dni kasneje v Novem mestu. Poleg ekipe UAE Team Emirates bodo na dirki nastopile še tri druge ekipe iz serije UCI World Tour, skupaj pa kar 20 ekip. Prenos dirke bo na kanalu Eurosport in Televiziji Slovenija.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča