Tajska legenda Sak Kaoponlek v Novem mestu

Tajska legenda Sak Kaoponlek v Novem mestu

-
0 190

»Učili smo se od legende borilnih veščin Sak Kaoponleka«. Na povabilo SCORPION GYMA, je Tajec obiskal dolenjsko prestolnico in 19. maja 2018 v Novem mestu, na OŠ Grm, izvedel MUAYTHAI in K-1seminar. Tako so imeli vsi ljubitelji borilnih veščin enkratno priložnost spoznati legendo, z njim spregovoriti in pridobiti certifikat s podpisom vrhunskega športnika, ki ima za seboj:

384 borb, od tega 344 zmag, 40 porazov in 180 zmag z nokavtom. Osvojil je vse, kar se je v tem športu osvojiti dalo. Leta 1995 so mu na Tajskem podelili prestižno športno nagrado za borca leta, nato pa je v 90-ih osvojil še naslov prvaka na obeh legendarnih stadionih Lumpinee ter Rajadamnern. Osvojil je 6 naslovov svetovnega prvaka v različnih težnostnih kategorijah in velja za enega najboljši tajskih boksarjev vseh časov!

Mednarodni seminar je obiskal in na njem tudi asistiral Častni ambasador Štukljevega leta Mirko Vorkapić, vsem dobro znan kot vrhunski športnik, raper, novinar, strokovni komentator na TV postajah in aktivist.

Izjava organizatorja: »Ponosni smo, da nam je uspelo v naše mesto pripeljati že tretjo legendo borilstva, poleg Rayena Simsona ter Nathan »Carnage« Corbetta in omogočiti vsem, ki si želijo mednarodnih usposabljanj, možnost napredovanja in uresničevanja svojih zastavljenih ciljev!«

V imenu Scorpion gyma se zahvaljujemo vsem sponzorjem in donatorjem, ki so podprli izvedbo seminarja: Hotel Dolenj’c, Avtohiša BERUS, VINSKA KLET BAJNOF VVHT Cvelbar Marko s.p in Gostišče LOKA. »Skupaj z Vami smo znova ponesli ime Novega mesta in slovenije v svet«

Tekst: Scorpion gym

(Foto: Aleksander Gatta)

Tajska legenda Sak Kaoponlek v Novem mestu