petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaTako močni, iskreni

Tako močni, iskreni

Dokler se ne soočimo z drugačnim od tako imenovano normalnega, sploh ne vemo, da imamo preveč. V naši sredini živijo krasni ljudje, ki ne tarnajo, pa čeprav bi lahko vsak dan, večkrat dnevno, ker se borijo s svojim telesom, slednje se namreč ne odziva po skromnih željah in t.i. zdravo pametjo. Življenje cenijo bolj kot mi, ker se pač soočajo s številnimi ovirami, živijo z družbo, ki ima polno rit vsega. A zdravje je ključno.

Poznam številne življenjske poti ljudi, prežete s srečo, ljubeznijo, ki jo je v nekaj dneh, mesecih, žal zasenčila zdravstvena slika. A so neverjetni borci. Ne vsi. Nekateri so omagali, so bili prešibki, pobegnili, spet drugi so strnili svoje vezi, moči, v nekaj nepremagljivega, vredno vsega spoštovanja.

In imamo mlade ljudi, ki se soočajo z zahrbtnostjo obstoja oz. jih življenje neupravičeno biča. Čemu, zakaj, to se sprašujem?! Nihče ni kriv, zakaj?!

So pravi borci, razmišljajo, živijo v naši družbi, a za doseganje svojih ciljev potrebujejo več. Večkrat so z vztrajnostjo dokazali, da zmorejo, premagujejo, se dokazujejo, zmagujejo. Vse negativne sile ustroja, čeprav fizično izčrpani, ampak z neverjetno bistrostjo zmage razuma nad telesom, ki izdaja.

Kako prekleto – iskreno jim želim vse dobro, da zmorejo tudi v bodoče, da jim volje ne zmanjka in da so samozavestni, hrabri še naprej. Pa tudi staršem, ki skrbite, vzgajate svojega otroka.

In če sem odkrit, veliko nas je, ki zmoremo normalno dihati, hoditi po tej grudi, a smo navadni razvajeni, jamrajoči presranci, ki zacvilimo že ob prvem žulju, pa ne na dlaneh, pač pa zaradi novih čevljev, ki so nas ožulili.

Tokratni moj zapis je namenjen odgovornim v državi, ki dela selekcijo glede cepljenja. Poskrbite tudi za mlade ljudi, ki se soočajo, živijo z boleznijo, študirajo in si želijo varnosti, če so cepiva res dobra. To je glavno vprašanje? Slednji verjamejo v cepivo, ampak tisto, ki je res pravo!

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča