četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoTakoj 400 € limita in gneča pred FURS Nm

Takoj 400 € limita in gneča pred FURS Nm

Vsaj ena banka v Sloveniji je v teh dneh zelo dostopna, radodarna, morda naivna, preračunljiva, ne vem. A pojav je več kot zanimiv. Ljudje z Dolenjske boste slednje med vrsticami prebrali, drugi težje.

V teh dneh smo opazili gnečo pred novomeškim FURS-om. Ne, to niso bili ljudje, ki imajo službo oz. delovne obveznosti. A zakaj gneča? Po naših informacijah je več deset ljudi (oz. več kot 200) prišlo vprašati za svojo davčno številko, ki je očitno nikoli ne uporabljajo oz. jo očitno ne potrebujejo. Za odprtje bančnega oz. transakcijskega računa pa omenjeno številko potrebujejo.

In ugotovili smo, da ena izmed bank, nekoč naša, zdaj naj bi bila menda v lasti prek meje, proti vzhodu, ob odprtju računa, brez zavarovanja, komitentu takoj ponuja ‘redno dovoljeno prekoračitev’ do 400 evrov. Ni kaj, ugodno, prijazno.

Predvsem je zanimiv odziv nekaterih, ki so sploh prvič prišli po svojo davčno številko na FURS (čeprav so jo v preteklosti že dobili).

‘Verjamem,’ da ne bom čez nekaj mesecev poslušal o tem, kako moramo ostali državljani na NOVO pokrivati kakšen primanjkljaj oz. neplačane obveznosti do bank.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča