četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaTatovi akumulatorjev, bakrenih cevi

Tatovi akumulatorjev, bakrenih cevi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 115 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Tatvine

Med 17. 1. in 18. 1. je na delovišču v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo iz dveh premičnih semaforjev odtujil akumulatorja.

V Novem mestu je med 17. 1. in 18. 1. neznanec s strehe objekta odtujil osem metrov bakrenih odtočnih cevi.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce) izsledili in prijeli 25 državljanov Indije, 15 državljanov Rusije, devet državljanov Pakistana, pet državljanov Maroka, štiri državljane Bangladeša, dva državljana Tunizije, dva državljana Turčije, državljana Iraka in državljana Šrilanke in na območju PP Metlika (Rosalnice, Rakovec) pet državljanov Afganistana in dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča