četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaTatovi bakrenih žlebov, vlomilci po kamin

Tatovi bakrenih žlebov, vlomilci po kamin

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. 2. in 8. 2. posredovali v 96 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 349 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali
sume kaznivih dejanj roparske tatvine, poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Kostanjevici na Krki 8. 2. zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanja preizkusa odklonil. Avtomobil znamke Volvo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti v noči na 9. 2. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima 29-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine

S strehe objekta v Stari vasi je med 3. 2. in 7. 2. nekdo odtujil okoli 70 metrov bakrenih žlebov.

V Gorenjem Maharovcu je med 4. 2. in 8. 2. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil kamin, indukcijsko ploščo in mešalno mizo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 5000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti PP Šentjernej so v noči na 9. 2. v Grobljah pri Prekopi ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v avtomobilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 30 državljanov Pakistana, 28 državljanov Kube, 11 državljanov Indije, po osem državljanov Nepala in Afganistana, pet državljanov Maroka, tri državljane Alžirije, dva državljana Rusije, državljana Šrilanke in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča