petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaTatovi dreves, vandali, agresivni pacient, velik požar

Tatovi dreves, vandali, agresivni pacient, velik požar

Novomeški policisti so v okolici Jurke vasi obravnavali tatvino drv. Z ogledom so ugotovili, da so neznanci prejšnje popoldne ali ponoči požagali in odpeljali za približno osem kubičnih metrov gabrovih in bukovih drv ter lastnikom tako povzročili za okoli pesto evrov škode.

Vlom v vozilo

V Črnomlju so storilci v zadnjih dneh razbili steklo vrat tovornega vozila, sicer neregistriranega, ki je bil parkiran na ulici Kočevje v Črnomlju. Odnesli so navigacijo znamke Garmin za iztočili še okoli trideset litrov dizelskega goriva. Lastniku so naredili blizu petsto evrov škode.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo deset različnih trkov z divjadjo.

Kršitve javnega reda in miru

Brežiški in novomeški policisti so obravnavali eno kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru ter tri na javnem kraju. Novomeški policisti so že pred pol sedmo uro zjutraj v okolici splošne bolnišnice iskali agresivnega pacienta, ki je pobegnil iz obravnave v ambulanti in se bos odpravil po mestnih ulicah. Policisti so ga izsledili, in ker ni šlo drugače, vklenili in predali v oskrbo zdravstvenim delavcem. Zaradi nedostojnega vedenja so mu napisali plačilni nalog za dve kršitve zakona o javnem redu in miru.

Brežiški policisti bodo obiskali 25-letnika iz Gazic, ki je kršil javni red in mir v trgovini v Brežicah. Pri tem naj bi bil nesramen do trgovk, varnostnika pa je odrinil in ni upošteval njegovih navodil. 25-letnik je sicer uspel kraj zapustiti pred prihodom policistov, a so po pregledu videonazornih kamer kmalu ugotovili, da gre za starega znanca policije, ki so ga v zadnjih letih že petnajstkrat ovadili zaradi sumov različnih premoženjskih kaznivih dejanj, večkrat pa tudi uvedli postopek zaradi prometnih prekrškov.

Požar

V Piršenbregu je lastnik parcele po čiščenju travnika in gozda na svoji parceli zakuril vejevje. Veter je ogenj odnesel na sosednjo njivo, kjer je zagorela podrast in ostanki koruze, nato pa na dolžini približno sto metrov še nekaj metrov bližnjega gozdnega roba. Ogenj je poškodoval drog električne napeljave, ki so ga k sreči uspeli pravočasno ustavili pred bivalnim vikendom. Skupaj je gorelo okoli tri hektare veliko območje. Policisti so opravili ogled kraja, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča