sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaTatovi katalizatorjev, bakrenega kotla, zakuril hladilnik, ogenj mu je ušel

Tatovi katalizatorjev, bakrenega kotla, zakuril hladilnik, ogenj mu je ušel

Policisti PU Nm so na številki 113 prejeli 163 klicev, od tega je bilo 46 takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Oškodovanka iz Ulice Slavka Gruma je popoldne poklicala policiste, ker je ugotovila, da so ji neznani storilci iz parkiranega avtomobila odtujili katalizator. Naredili so ji za okoli štiristo evrov škode.

Katalizator pogreša tudi lastnica avtomobila, ki je imela nekaj dni parkirano vozilo pred trgovskim centrom na Otoški cesti. Novomeški
policisti ocenjujejo, da je oškodovana za okoli tristo evrov.

Vlom v zidanico

Črnomaljski policisti so na Anzlovi gori obravnavali nevsakdanji vlom – po prvih ugotovitvah ogleda je storilec splezal na streho zidanice, razmaknil strešnike ter tako prišel v notranjost. Iz zidanice je nato skozi vrata odnesel 60-litrski bakreni kotel za žganjekuho in desetlitrsko steklenico z žganjem. Lastnikom so naredili za osemsto evrov škode.

Uničili manjši vinograd

V zadnjem mesecu dni so lastniku vinograda v Gradišču pri Trebnjem porezali oziroma izpulili petdeset trt, tako da so se posušile. Lastnik bo tako ostal brez pridelka, materialne škode pa je za okoli sto evrov.

Nesreča pri delu

V Metliki se je na gradbišču rekonstrukcije vozišča huje poškodoval 63 letni delavec. Policisti so z ogledom ugotovili, da je zaradi neprevidnosti 35-upravljalca delovnega stroja (bagra) slednji pri manevriranju z žlico zadel 63-letnika v nogo in mu jo zlomil. Poškodovanega so po oskrbi na kraju in metliškem zdravstvenem domu s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v UKC.

Pridržali razgrajača

Novomeški policisti so popoldne zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v Smolenji vasi. Tam je pijani 33-letnik razgrajal, ki so mu zaradi predhodnih kršitev že izrekli prepoved približevanja, zato so ga pridržali in je noč preživel na policijski postaji.

Šentjernejski policist so v Rojah štiridesetletniku že dopoldne napisali plačilni nalog, ker je kršil javni red in mir na javnem kraju z vpitjem in grožnjami.

Požar

V Ručetni vasi so popoldne zaradi požara v gozdu posredovali gasilci PGD Petrova vas. Policisti so ugotovili, da je šestnajstletnik zakuril odpadni hladilnik, ogenj pa je ušel na listje in dračje ter ožgal bližnja drevesa. Gasilci so požar na površini okoli devetdesetih kvadratnih omejili in pogasili, policisti pa bodo o dogodku obvestili inšpekcijski organ in center za socialno delo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča