četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaTatovi katalizatorjev, bukev, kave, kosilnice

Tatovi katalizatorjev, bukev, kave, kosilnice

S Kandijske ceste v Novem mestu so ob 21.30 uri poklicali policiste, ker so neznanci iz parkiranega avta hoteli odstraniti katalizator. Pred blokom na Kandijski 47 so že uspeli na dvigalko dvigniti osebni avtomobil VW Polo, a so bili iz kraja pregnani. Materialna škoda še ni nastala, storilce pa še iščejo. V Črnomlju niso imeli te sreče, saj so na Ulici Staneta Rozmana z Opel astra ponoči uspeli ukrasti kazalizator z delom izpušne cevi.

Na Bučki so neznanci v zadnjih treh dne požagali in odpeljali tri bukve, premera približno 40 centimetrov. Lastniku so naredili za okoli dvesto
evrov škode.

V Vavti vasi so ponoči vlomili v gospodarsko poslopje in ukradli motorno kosilnico Tomos Batuje, vredno okoli petsto evrov. Varnostnik v trgovini v Novem mestu je popoldne pred izhodom iz trgovine zadržal 26-letnega domačina in poklical policiste. V nahrbtniku je imel namreč petdeset sto gramskih zavojčkov kave Barcaffe, vredni petdeset evrov, ki jih je hotel odnesti brez plačila.

Na Bučarjevi cesti v Šentjerneju so v noči iz četrtka na petek vlomili v poslovni objekt in odnesli nekaj malega denarja. Podjetniku so naredili za nekaj sto evrov skupne škode.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so popoldne v bližini naselja Loče prijeli pet državljanov Irana, v noči na petek pa v bližini naselja Mihalovec štiri državljane Afganistana. Črnomaljski policisti so ob enajstih zvečer v Črnomlju prijeli tri tujce, domnevno državljana Afganistana. Postopki s tujci, ki so na nedovoljen način vstopili v državo, še niso zaključeni.

Vožnja z električno rolko se je končala s padcem

Reševalci in policisti so dopoldne na Kandijski cesti obravnavali 39-letnika, ki je med vožnjo z električno rolko (kar sodi med lahka motorna
vozila brez krmila) po pločniku padel in se lažje poškodoval po glavi. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Okoliščine dogodka še
preiskujejo, saj se poškodovani zaradi kratkotrajen izgube zavesti ni spominjal dogodka.

Brez vozniškega dovoljenja povzročil prometno nesrečo

Zvečer je 25-letni voznik osebnega avtomobila v križišču v Brežicah izsilil prednost 47-letnemu vozniku in povzročil prometno nesrečo. Policisti prisotnosti alkohola niso ugotovili pri nobenemu, so pa 25-letniku avto zasegli, saj ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Pijana proti meji

Prometni policisti so v jutranjih urah na avtocesti A2 proti Obrežju ustavljali 38-letno voznico osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je najprej
vozila prehitro, potem se pa še ni zmenila za modro luč in sireno, ko so jo ustavljali. Ustavila je pred mejnim prehodom, kjer so ugotovili verjetni razlog njenega obnašanja – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznico so pridržali do srečanja s sodnikom, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča