torek, 7 maja, 2024
DomaKronikaTatovi krompirja, orodja. Kampiranje končala v pridržanju.

Tatovi krompirja, orodja. Kampiranje končala v pridržanju.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 203 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 48-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, nezakonitega lova, ponarejanja denarja, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so v noči na 1. 7. med kontrolo prometa na Ulici Slavka Gruma ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je bilo v predhodnem postopku kršitelju odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, ker je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Avtomobil so mu tokrat zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan voznik mopeda

Policisti PP Črnomelj so bili 1. 7. popoldne obveščeni o padcu voznika mopeda v Dolenjcih. Opravili so ogled in ugotovili, da je mladoletnik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. Policisti bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Motokrosist huje poškodovan

1. 7. dopoldne so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo mladoletnika, ki naj bi padel s kros motorjem. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na motokros stezi v Krškem, kjer je mladoletnik izgubil oblast nad motorjem, padel in se huje poškodoval. Okoliščine policisti še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
Med 29. 6. in 30. 6. je z njive v Prečni nekdo izkopal in odtujil okoli 60 kg krompirja.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Drenovec pri Bukovju (PP Brežice) je med 28. 6. in 30. 6. neznanec odtujil kosilnico.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Brezju pri Veliki Dolini je 30. 6. popoldne nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z mobilnim telefonom, denarnico, dokumenti in gotovino.

V noči na 1. 7. je na Vrhu pri Šentjerneju neznanec iz pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil vrtni prekopalnik, vrtni traktor in kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.000 evrov.

V noči na 2. 7. je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in več pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so v noči na 1. 7. posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru v bližini Zobčeve ulice v Novem mestu. Ugotovili so, da sta 71-letni moški in 43-letna ženska nedovoljeno kampirala v gozdu. Med postopkom policistov sta se kršitelja, ki sta bila pod vplivom alkohola, nedostojno vedla in nista upoštevala ukazov, zato so zoper njiju uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča