sreda, 17 aprila, 2024
DomaKronikaTatovi opažnih plošč, vodnikov, 'motork,' kotlov

Tatovi opažnih plošč, vodnikov, ‘motork,’ kotlov

Policisti PU Nm so med vikendom obravnavali 180 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije, na številki 113 pa skupaj prejeli 548 klicev. Največ dogodkov je bilo povezanih s postopki s tujimi državljani, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji ter prometno varnostjo.

V petek dopoldne so policisti v bližini Otočca zaustavili najeto kombinirano vozilo, v njem pa našli večje število opažnih plošč, ki jim voznik ni znal razložiti izvora. Zraven so ustavili še osebni avtomobil, ki je spremljal kombi. V postopku so ugotovili, da opažne plošče izvirajo iz nočnega vloma na območju Črnomlja. Opažne plošče, vredne 4.400 evrov so vrnili lastnikom, na okrožno državno tožilstvo pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine ovadili 22-letnika iz Gazic, 25-letnika iz Semiča in 20-letnico iz Šentjerneja.

V petek zvečer so neznanci vlomili v stanovanjsko hiši v kraju Ponikve. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so storilci odnesli nekaj denarja in zlatnine, povzročili pa za nekaj tisoč evrov škode.

V soboto zjutraj so metliški policisti opravili ogled vloma v Grabrovcu. Tam so ponoči storilci poškodovali več električnih strojev, tako da so odrezali manjše, metrske kose električnih vodnikov ter odnesli tri motorne žage. Lastnikom so naredili za skoraj dva tisoč evrov škode. V nedeljo zjutraj so dva vloma prijavili v Radovici. Ponoči so storilci iz enega vikenda odpeljali dva bakrena kotla (po 80 in 60 litrov) ter lastniku naredili za tisoč petsto evrov škode. Iz drugega vikenda so ukradli bakreni kotel za žganjekuho, tri bakrene škropilnice, dve motorni žagi znamke Stihl in črni električni vodnik (20 metrov). Tudi temu lastniku so naredili za okoli tisoč petsto evrov škode.

V soboto zvečer so krški policisti obravnavali prijavo taksista, ki je iz Celja v Krško pripeljal več oseb. V Krškem so se sporekli zaradi plačila, nato pa so mu odvzeli denarnico, pobrali denar in zbežali. Policisti so identificirali storilca – šlo naj bi za 33-letnika iz okolice Krškega, ki so ga policisti do sedaj že večkrat ovadili za različna kazniva dejanja.

V nedeljo so brežiški policisti obravnavali vlom v gradbiščni zabojnik. Neznanci so odstranili obešanko in odnesli agregat, motorno žago, dva 50 -metrska električna podaljška na kolutu. Ocenjujejo, da je škode vsaj za dva tisoč evrov.

V nedeljo popoldne so brežiški policisti pri Vinjem vrhu ustavili kombinirano vozilo s tremi osebami, ki so bile prej opažene v naselju Ravne pri Zdolah. Tam naj bi najprej nepovabljeni vstopili v hišo v času, ko so bili lastniki doma. Ko so jih zalotili, so spraševali, če imajo kaj za naložit ali odpeljat, nakar so se odpeljali. Prisebni lastniki so o tem obvestili policiste na številko policije 113. Kombi krških tablic so dve uri po dogodku ustavili v Vinjem vrhu. Vse tri potnike so povabili na policijsko postajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja. 61-letnega voznika so že nekajkrat obravnavali za različna kazniva dejanja.

Prometna varnost

V petek dopoldne so črnomaljski policisti 43-letnemu vozniku iz Gorenjske zasegli osebni avtomobil, ker so v postopku ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti generalne policijske uprave so na avtocesti v bližini Brežic kontrolirali 32-letnega voznika kombiniranega vozila iz Hrvaške. V postopku so ugotovili, da vozi proti Ljubljani brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, njega pa odpeljali k sodniku.

Trebanjski policisti so v nedeljo zvečer obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodil na avtocesti v bližini Biča. Po prvih ugotovitvah ogleda je prometno nesrečo povzročila 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Obema so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri voznici pokazal rezultat 1,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku (ali 2,08 promila). Zoper njo so uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in vožnjo pod vplivom alkohola. Za žensko in za nevozni avtomobil so poskrbeli svojci, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča