petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaTatovi vodnikov in velika škoda

Tatovi vodnikov in velika škoda

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Tatvine
Z delovišča na Belokranjski cesti v Novem mestu je med 21. 4. in 25. 4. nekdo odtujil električne vodnike. Podjetje je oškodoval za okoli 750 evrov.

Med 24. 4. in 25. 4. je na Brodu v Novem mestu neznanec vlomil v ograjeno gradbišče, poškodoval električne vodnike na žerjavu in s tem povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 27 državljanov Rusije, 20 državljanov Maroka, 19 državljanov Kube, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Konga, tri državljane Nepala, dva državljana Alžirije, državljana Sierra Leone, državljana Sirije, državljana Tunizije in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča