petek, 29 marca, 2024
DomaŠportTDS: Lampičeva pred vzponom deseta

TDS: Lampičeva pred vzponom deseta

Na predzadnji tekmi Tour de Ski turneje je Anamarija Lampič v italijanskem Val di Fiemmeju s 14. mestom v teku na razdalji vpisala najboljši rezultat letošnje sezone.

V Italiji letos na sporedu ni šprinta, temveč dve preizkušnji na razdalji za konec novoletne turneje. Današnja je ponudila preizkušnjo na 10 km v klasičnem koraku s skupinskim štartom. Anamarija Lampič je stik z najboljšimi držala v prvem izmed štirih krogov, ko je tekla na 19. mestu, v drugem je nato že zaostajala pol minute, a je bila še vedno 19., v tretjem krogu se je zaostanek povečal na 50,8 sekund, Lampičeva pa je pridobila tri mesta.

V zadnjem krogu se je zaostanek še nekoliko povečal, a z 1:11,9 minute je Lampičeva v cilj pritekla na 14. mestu, tako visoko na razdalji v tej sezoni še ni bila. Z zmago je vodstvo v skupnem seštevku turneje utrdila Rusinja Natalija Neprijajeva, ki je danes z 3,7 sekund ugnala Norvežanko Heidi Weng, tretja je bila z zaostankom 4,8 sekund Finka Krista Parmakoski. Pred vzponom na Alpe Cermis je Lampičeva skupno na 10. mestu z zaostankom 2:15 minut za Neprijajevo. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča