Teden bo vremensko slikovit kot jesen

0
250

Dopoldne bo še spremenljivo s precej oblaki, nekaj sonca in dežja, popoldne pa bodo padavine večinoma ponehale. V večjem delu Slovenije se bo delno razjasnilo, bolj oblačno bo ob gorskih pregradah zahodne Slovenije, kjer lahko še pade kakšna kaplja dežja. Na Primorskem ter tudi po nekaterih nižinah Štajerske in Prekmurja bo spet zapihal JZ-dnik. Najbolj se bo ogrelo ob morju, kjer bo 18 st. C. Kakšno stopinjo manj bo na Goriškem. Drugje bo od 13 do 16 st. C.

S pomikom fronte prek Slovenije bo veter oslabel, meja sneženja pa se bo spuščala. Na območju Julijskih Alp bo zjutraj snežilo do nadmorske višine okoli 1700 metrov. Dopoldne bodo padavine ponehale in oblačnost se bo trgala. Popoldne bo spet zapihal izrazit JZ-dnik.

V noči na torek bodo nas bo od zahoda dosegel nov pas dežja. Torek bo tako oblačen in vetroven s pogostimi padavinami, ki bodo predvsem ob gorskih pregradah obilne. Najmanj dežja bo v vzhodni Sloveniji. Še bo toplo, z dnevnimi temperaturami blizu 20 stopinj. Sreda bo prav tako oblačna. Občasno bo še rahlo deževalo. V drugi polovici tedna nas bosta predvidoma prešli še dve fronti, ki nam bosta poleg padavin prinesli tudi nekoliko nižje temperature. Meja sneženja se bo postopno spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj