četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeTeden ogrevanja

Teden ogrevanja

Noč bo oblačna. Nastajale bodo manjše krajevne padavine, ki bodo sprva verjetnejše v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije, v drugem delu noči pa se bodo pomikale nad severno Slovenijo. Proti jutru se bo oblačnost v južnih krajih začela trgati. Nekatere nižine bo prekrila megla. V večjem delu Slovenije bodo jutranje temperature od 1 do 3. Ničla bo v alpskih dolinah. Na Primorskem bo od 5 do 7 stopinj.

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije še oblačno in megleno. Tu in tam bo rahlo deževalo. Popoldne bo pobudo prevzel toplejši JZ veter in marsikje se bo pokazalo sonce. Bolj oblačno bo ostalo v hribovitem svetu zahodne Slovenije, kjer bo lahko še padlo nekaj dežja. Topleje bo kot danes. Najbolj se bo ogrelo ob morju in na JV Slovenije, kjer bo okoli 14 st. C. Na Goriškem, v osrednji Sloveniji in v Pomurju bo okoli 12 stopinj. Nekoliko nižje temperature bodo na severu, kjer bo od 7 do 10 stopinj.

Tudi v gorah se bo torek začel z oblaki in rahlimi padavinami. Čez dan se bo v vzhodnem delu gora zjasnilo, medtem ko bo na zahodu ostalo oblačno, prav tako se bodo še pojavljale občasne krajevne padavine. Meja sneženja, ki bo zjutraj na okoli 900 metrih, se bo čez dan dvigala in bo popoldne na nadmorski višini med 1300 in 1600 metrov. Krepil se bo JZ veter.

V sredo se bo na zahodu Slovenije nadaljevalo oblačno vreme s kakšno kapljo dežja, drugod bo delno jasno in večinoma suho. Tudi v četrtek bodo na vzhodu obdobja sončnega vremena. Drugje bo več oblačnosti. Še bodo nastajale manjše krajevne padavine, ki bodo verjetnejše v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta. Zelo toplo bo s temperaturami nad 15 stopinj, še toplejši zrak pa se bo k nam razširil konec tedna, ko se bo lahko ob okrepljenem JZ vetru na vzhodu države ogrelo tudi do 20 stopinj Celzija. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča