Teden s soncem, plohami in nevihtami

0
84

Fronta ponoči dosegla Slovenijo. Na zahodu bo v znamenju oblakov in dežja, drugod pa bo precej jasno s posameznimi oblaki. Zjutraj lahko na Primorskem in Gorenjskem še nastajajo plohe. Pred nami je še eno toplo jutro. V večjem delu Slovenije bo okoli 15 stopinj Celzija. Nekoliko manj toplo bo na JV Slovenije in na Gorenjskem, kjer bo do 12 stopinj Celzija.

Popoldne bodo bolj kot plohe pogoste nevihte. Več jih bo nastalo na Severnem Primorskem, Gorenjskem in tudi Notranjskem. Drugod po Sloveniji je majhna verjetnost za padavine. Še bo pihal jugozahodi veter. Popoldanske temperature bodo za več kot 5 stopinj nižje od današnjih. V večjem delu Slovenije bo le malo nad 20 stopinj bo. Najtopleje bo v Pomurju, 24 stopinj. Tukaj bo tudi najbolj sončno, suho in precej vetrovno. Čez dan lahko sunki vetra tukaj, pa tudi ob morju dosežejo 50km/h.

Jutri bo v gorah precej mokro in nevarno. To velja predvsem za Julijske Alpe, kjer bodo ves dan nastajale plohe in nevhite. Ohladilo se bo.

In kako kaže? Torek bo precej jasen, plohe in nevihte bodo le v hribovitem delu Gorenjske. JZ veter bo še pihal Notranjskem, Gorenjskem in v Pomurju. Temperature bodo nekoliko višje, okoli 24 bo. Tudi v sredo bo večinoma jasno, s posameznimi oblaki. Večja verjetnost za plohe bo na zahodu.  V četrtek pri temperaturah nič novega, se bo pa nad večjim delom Slovenije oblačnost zgostila in lahko pričakujemo kakšno kapljo. Konec tedna kot kaže ne bo tako toplo kot je bilo ta vikend, a vseeno sonca ne bo manjkalo.