Teden sivine, tudi snežinke, ki se bodo po nižinah stalile

0
339

Zvečer in v prvem delu noči bo še jasno, v drugem delu noči pa se bo od zahoda zmerno pooblačilo. Nižine vzhodne in osrednje Slovenije bo prekrila megla, katere vrh bo zjutraj na okoli 1000 metrih. V krajih brez megle in s snežno odejo bo jutro zelo mrzlo. V alpskih dolinah se bo ohladilo do -7 st. C. Pod meglenim pokrovom bo od -1 do 2, toliko bo tudi v večjem delu Primorske, le na izpostavljenih legah, kjer bo še pihala šibka burja, bo nekaj stopinj več.

Dan bo minil brez večje spremembe vremena, kar pomeni, da se bodo na nebu še naprej gnetli oblaki, predvsem v nekoliko višjeležečih krajih bo tudi megleno. Dopoldne bo nekaj jasnine le v gorah in na Primorskem, popoldne pa se bo oblačnost povsod zgostila. V krajih s celodnevno sivino bodo popoldanske temperature podobne jutranjim. Pričakujemo od 3 do 5 st. C. Ničla bo v alpskih dolinah, na Primorskem pa bodo temperature ob šibki burji od 10 do 12 st. C.

V ponedeljek bo hribe vzhodne in osrednje Slovenije ovijala megla. Vrh nizke oblačnosti se bo popoldne dvignil na okoli 1200 metrov. Tudi višje jutri ne bo take idile, kot je bila danes, saj bo na nebu veliko oblačne koprene. Veter bo šibak. V sredogorju bo pihal JV-dnik, v visokogorju pa JZ-dnik.

V torek bo nekaj jasnine na Primorskem in v gorah. Drugod bo oblačno s kakšno kapljo dežja. Nekoliko višje bo naletaval sneg. Tudi v sredo bo vreme krojil vlažen in hladen vzhodni veter. Na zahodu bo večinoma suho, drugod bodo manjše krajevne padavine. Meja sneženja bo med 300 in 500 metrov. Tudi v četrtek bo ponekod še rahlo snežilo, nato pa bo k nam začel dotekati nekoliko toplejši zrak in ob morebitnih manjših padavinah bo ob koncu tedna po nižinah deževalo. V krajih nad 600 metrov pa bo narava poskrbela še za eno očesu prijetno kuliso, saj bo nastajalo ivje. (Rok Nosan)