Tehnični pregledi: 19 osumljenih

0
708

Podkupovanja na tehničnih pregledih je osumljenih 19 ljudi, policija pa je med preiskavo v Mostah ugotovila,
da so potrdilo o tehnični brezhibnosti dobila vozila z nedelujočimi zavorami, okvarami krmilnih mehanizmov in poškodovanim podvozjem. Za zdaj so odkrili 20 spornih vozil, na cestah naj bi jih bilo še več kot sto.

Vsi trije pridržani – en posrednik in dva tehnična preglednika, so pozno dopoldne stopili pred preiskovalnega sodnika, ki jih bo zaradi obsežnosti dokumentacije zaslišal jutri, do takrat bodo v sodnem pridržanju.

“V dosedanji preiskavi je bilo ugotovljenih skupno devet tehničnih preglednikov in dva posrednika, ki so osumljeni kaznivih dejanj, prav tako so osumljeni storitve kaznivega dejanja tudi vsi tisti uporabniki oz. lastniki vozil, ki so dali podkupnino,” je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto Policijske uprave Ljubljana Božidar Južnik.

Po neuradnih informacijah gre za družbo Tehnični pregledi Moste. Dva izmed osumljencev, ki sicer nista zaposlena pri tehničnih pregledih, sta pri tem igrala posredniško vlogo ter od strank prejemala denar v zameno za uporabo vez pri tehničnih pregledih.