sreda, 1 maja, 2024
DomaLokalnoTestirali šolnike, ostali v sredo. Testiranje bo plačljivo

Testirali šolnike, ostali v sredo. Testiranje bo plačljivo

Kot je bilo pričakovati, je ob sprostitvi določenih ukrepov in obveznem testiranju za določene dejavnosti, danes nastalo nekaj slabe volje. Poročali smo, da se šolniki z območja JV Slovenije niso želeli testirati za praznik, tako da so zdravstvene ekipe na območju Dolenjske, danes testirale samo zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Le teh naj bi bilo 800.

Podobno je bilo tudi drugje po Sloveniji. S testiranjem ostalih, ki lahko spet delajo, bodo nadaljevali jutri. Še vedno pa ni znano, ali bo tudi to testiranje brezplačno, saj zaposleni npr. v trgovini in še kje, ne spadajo pod t.i. splošno množično testiranje, ki je brezplačno.

Je pa sekretarka na ministrstvu za zdravje, Marija Magajne, danes glede testiranj odgovorila: Množično testiranje za splošno populacijo za učitelje in vzgojitelje sodi v splošne in posebne presejalne programe določene z uredbo. Medtem ko razni drugi razlogi, ki jih posamezniki imajo, testiranje v podjetjih itd. je stvar delodajalca. Ti niso vključeni, tu ni zagotovljenega denarja države, pač pa gre samoplačniško.

Testiranje za zaposlene v gospodarskem sektorju 

Zdravstveni dom Novo mesto bo izvajal testiranja s hitrini antigenskimi testi na SARS-CoV-2 za zaposlene v gospodarskem sektorju po naslednjem urniku:

V Novem mestu KC Janez Trdina:

Ponedeljek, sreda in petek – od 8.00 do 10.00 ure

V Šentjerneju KC Primož Trubar:

Torek, četrtek – od 9.00 do 10.00 ure

Testiranje zaposlenih v gospodarstvu se izvaja po predhodni najavi (potrebno je izpolniti obrazec, ki se nahaja na spletni strani ZD NM). ZD NM vam bo po prejetju obrazca sporočil okvirni termin testiranja. Po opravljenem testiranju bo naročniku-podjetju izdan račun za opravljeno storitev.

Testiranje je namenjeno asimptomatskim osebam, torej osebam brez znakov okužbe dihal. Pacienti z znaki okužbe dihal (temperatura, kašelj, bolečine v žrelu, slabo počutje…) se  naj obrnejo na izbranega osebnega zdravnika za nadaljnjo zdravstveno obravnavo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča