četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeTežave in škoda zaradi močnega vetra

Težave in škoda zaradi močnega vetra

V večjem delu Slovenije je bila vetrovna sobota. Pihal je močan severni veter, ki je v sunkih presegal hitrost 70 km/h, na izpostavljenih legah tudi 90 km/h. Veter je težave povzročil tudi na JV Slovenije. Najmočnejši sunek na območju Novega mesta je bil ob 10.40 uri, in sicer 69 km/h. Na Letališču Cerklje ob Krki so ob 12.30 uri zabeležili sunek 70 km/h. Na območju Črnomlja je bil najmočnejši sunek ob 12. uri, 57 km/h.

Občina Sevnica
V občini Sevnica je močan veter razkril ali poškodoval kritino na štirih stanovanjskih, enem večstanovanjskem in enem gospodarskem objektu. Posledice so sanirali gasilci PGD Sevnica in PGD Krmelj, na nekaterih objektih tudi s pomočjo vrvne tehnike. Dežurni pri Komunali Sevnica in Cestnem podjetju pa so odstranili večje število podrtih dreves, ki so ovirala promet.

Občina Krško
Zaradi močnega vetra se je v občini Krško podrlto več dreves, ki so  onemogočala ali ovirala promet. Drevesa so odstranili dežurni pri Kostak-u Krško in Cestnem podjetju.

Občina Brežice
Zaradi močnega vetra se je v občini Brežice  na cesto podrlo več dreves. Podrta drevesa , ki so onemogočala ali ovirala promet so odstranili dežurni pri Komunali Brežice in Cestnem podjetju.

Ob 14.40 je na Starograjski ulici v Radečah močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Radeče.

Močan veter na območju Dolenjske in Bele krajine

Ob 9.15 je na cesti Novo mesto-Šentjernej pri Šentjerneju podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Ob 9.37 je v Dobruški vasi, občina Škocjan, močan veter podrl drevo na ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Škocjan in Grmovlje so drevo razžagali in odstranili ter s ponjavo pokrili poškodovano ostrešje.

Ob 10.20 je bila cesta Metlika—Novo mesto pri naselju Jugorje pri Metliki, občina Metlika, zaradi podrtega drevesa zaprta za promet. Dežurni delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so podrto drevo razžagali in odstranili.

Ob 10.58 se je na Zobčevi ulici v Novem mestu podrl telefonski drog. Dežurni delavci podjetja Telekom so sanirali podrt drog.

Ob 11.33 je v naselju Draga, občina Škocjan, močan veter nagnil električni drog. Posredovali so delavci elektro podjetja.

Ob 13.16 je na cesti Šentjernej—Javorovica pri naselju Veliki Ban, občina Šentjernej podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci podjetja JP EDŠ Šentjernej.

Ob 13.37 je na cesti Mali Slatnik—Veliki Slatnik, občina Novo mesto podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci Cestnega podjetja Novo mesto.

Ob 13.38 se je v naselju Tolsti Vrh, občina Šentjernej, zaradi močnega vetra telefonski drog nagnil čez cesto. Dežurni delavci podjetja Telekom so sanirali poškodovan drog.

Ob 13.42 je v naselju Bučka, občina Škocjan, veter razkril manjši del ostrešja starejše stanovanjske hiše. Gasilci PGD Bučka so s kritino pokrili streho.

Ob 15.35 je v naselju Jarčji Vrh, občina Škocjan, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Bučka so drevo razžagali in odstranili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča