četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaTihotapil ilegalce in poskušal pobegniti

Tihotapil ilegalce in poskušal pobegniti

Minuli petek so policisti obravnavali šestinšestdeset tujih državljanov, v soboto enainosemdeset in v nedeljo šestindvajset, za katere so v postopkih ugotovili, da ne izpolnjujejo pogoje za bivanje v Sloveniji (iz Rusije, Maroka, Afganistana, Šri Lanke, Pakistana, Nepala. Maroka, Bangladeša, Indije, Kube, Irana, Mongolije, Toga, Tunizije, Alžirije, Eritreje). Vse so obravnavali na območju Posavja  – v okolici naselij Čatež, Dobova, Obrežje, Brežice, Rigonce.

V soboto zvečer so policisti specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave želeli v Slovenski vasi opraviti kontrolo sumljivega vozila italijanskih reg. tablic. Voznik ni upošteval znakov in je pospešil proti avtocesti. S pomočjo ostalih patrulj so vozilo ustavili na avtocesti v bližini Brežic. V postopku so ugotovili, da 23-letni državljan Kosova, z urejenim bivanjem v Italiji, vozi tri tujce (Iračana in tri Turke), ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v naši državi. 23-letniku so odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli kriminalisti.

V nedeljo dopoldne so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe novo meške policijske uprave na avtocesti v bližini Biča, kontrolirali avtomobil italijanskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Romunije, njegov sopotnik pa je bil 26-letni drž. Moldavije. V avto sta peljala šest državljanov Rusije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Obema so odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti. Postopki s tujci še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča