ponedeljek, 17 junija, 2024
DomaŠportTilen Finkšt slavil v Umagu

Tilen Finkšt slavil v Umagu

Z nedeljsko zadnjo etapo, od Pazina do Umaga (114 km), se je končala letošnja izvedba etapne dirke Istrska pomlad (Istarsko proljeće). V ciljnem sprintu glavnine je slavil naš Tilen Finkšt, ki je za zmago prejel 7 UCI točk. Drugi je bil Italijan Davide Persico (Team Colpack Ballan), tretji pa Švicar Arnaud Tendon (Tudor Pro Cycling Team U23). Boštjan Murn je bil 21., Aljaž Jarc 35., Kristjan Hočevar 36. in Kristijan Koren 72. (vsi v času zmagovalca). Zmagovalec dirke je postal Nizozemec Tijmen Graat (razvojna ekipa Jumbo Visme), naš najboljši je bil Kristjan Hočevar na 13. mestu (+ 38 sek). Finkštova zmaga v Umagu je tudi njegova prva med člani. Kolesar iz Mozirja, ki je letos drugo sezono v našem klubu, se je iskreno razveselil svoje prve zmage na dirkah pod okriljem UCI. Na Instagramu mu je po dirki med drugimi čestital tudi Tadej Pogačar: “Jaaa bravo ♥️🔥”
Tilen Finkšt: “Na današnji etapi je bilo za pričakovati, da bo odločena v sprintu glavnine, a je bilo precej nervozno, veliko poskusov pobega je bilo. Ves čas smo morali biti zato pozorni na dogajanje v pelotonu. Na koncu so mi naši fantje res odlično pomagali, da sem prišel do dobre pozicije pred samim zaključkom. Uspelo nam je ! Zdaj vemo, da to zmoremo.”
Marko Kump: “Fantje so danes končno speljali, kar so že velikokrat poskusili. Ja, ampak vsakič so se nekaj naučili in to danes vnovčili. Etapa je bila kljub temu, da je bilo nekoliko krajša, težka. Že začetek je bil zahteven, ves čas so se vrstili poskusi pobega. Mi smo vse skupaj dobro spremljali, Kristjan Hočevar je na dveh letečih ciljih poskusil pridobiti kakšno sekundo bonifikacije, ki bi mu prinesla deseterico v skupnem seštevku. Malo mu je zmanjkalo, na obeh je bil četrti. Danes lahko svoji ekipi le čestitam, pokazala je željo po dirkanju, borbenost. In to se mora enkrat povrniti z dobrim rezultatom.” (KK Adria Mobil)
(foto: Mario Stiehl)
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča