nedelja, 28 aprila, 2024
DomaŠportTim Gajser po hudi poškodbi do nove zmage

Tim Gajser po hudi poškodbi do nove zmage

Po letu dni in na šesti dirki od vrnitve po hudi poškodbi je najboljši slovenski motokrosist potrdil, da je znova v vrhunski formi – slavil je 44. zmago v karieri.

V turškem Afyonkarahisarju je bila v nedeljo, 3. septembra 2023, na sporedu sedemnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu, na kateri so bili na startu trije slovenski vozniki – Timu Gajserju v MXGP in Janu Pancarju v MX2 se je v šibkejšem razredu pridružil Jaka Peklaj, ki je prvič nastopil na dirki najvišjega ranga.

Tim Gajser je tekmovalni konec tedna na progi v Afyonu, kjer je lani zmagal in potrdil peti naslov najboljšega motokrosista sveta, odlično začel. Najhitrejši je bil že na prvem prostem treningu, enako je s progo in tekmeci opravil tudi na drugem treningu. Ko so morali organizatorji zaradi nevihte odpovedati kvalifikacije, so za izbiro štartne pozicije štele uvrstitve zadnjega treninga in tako si je petkratni svetovni prvak prvič po vrnitvi v motokros karavano po zlomu stegnenice privozil pravico, da prvi izbere, s katerega mesta bo začel nedeljski vožnji. (AMZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča