četrtek, 23 marca, 2023
DomaŠportTim Gajser še s tretjo zmago

Tim Gajser še s tretjo zmago

Tim Gajser je dobil tudi tretjo dirko sezone svetovnega prvenstva v motokrosu – dirko za VN Patagonije-Argentine. V kvalifikacijah je zasedel sedmo mesto, v prvi vožnji se je nekaj krogov pred koncem prebil na drugo mesto, v drugi vožnji pa hitro prevzel vodstvo in do konca ga ni prehitel nihče. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP je trdno na prvem mestu. Jan Pancar v Argentini ta konec tedna ni nastopal.

Drugo vožnjo je slovenski motokros šampion začel izvrstno. Prvo merilno mesto je prevozil na drugem mestu, a že sredi prvega kroga prevzel vodstvo, ki ga nato do konca ni več izpustil iz rok. Vseskozi je vozil zelo zbrano in maksimalno osredotočen na sila hitro progo, na kateri si je v cilju druge vožnje pripeljal izdatno prednost. Zmaga v drugi vožnji je pomenila tudi skupno zmago na dirki, že tretjo zapored v uvodnih treh dirkah nove sezone.

Četrta od skupno 20 predvidenih dirk sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu bo v nedeljo, 3. aprila 2022 v portugalski Aguedi.

MXGP

1. vožnja: 1. Maxime Renaux (FRA), 2. Tim Gajser (SLO), 3. Jeremy Seewer (ŠVI), …

2. vožnja: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Maxime Renaux (FRA), 3. Ruben Fernandez (ŠPA), …

Skupno VN Patagonije – Argentine: 1. Tim Gajser (SLO): 47, 2. Maxime Renaux (FRA): 47, 3. Jorge Prado (ŠPA): 36, …

Skupno SP (3/20): 1. Tim Gajser (SLO): 141, 2. Maxime Renaux (FRA): 124, 3. Jorge Prado (ŠPA): 118, 4. Jeremy Seewer (ŠVI): 94 . (AMZS)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno