Tišina ob spolnem nasilju v Nm. Edino?

0
13324

Zanimivo, kako smo v Novem mestu tiho, ko se zgodi nedopustno spolno nasilje. Ker so bili pri slednjem udeleženi tudi mladoletniki, se o tem sploh ne govori oz. uradno ne, pa čeprav so se obnašali kot odrasli, a seveda neodgovorno, sprevrženo. Sprašujem se, je bilo to edino takšno dejanje med najstniki, ali jih je bilo več in o slednjem žrtve ne govorijo oz. zlorabe ne prijavijo? 

Slednje naj bo ob novem šolskem letu namig in opozorilo vsem mladim, da ne prestopite meje okusnega, spoštovanja sočloveka, zakonov. Ljubiti je nekaj drugega kot podrediti, na silo vzeti, zlorabiti.

Naj bo šolsko leto uspešno, tudi zaljubljeno, a nikoli prizadeto. O slednjem, če se zgodi, ne bodite tiho, čeprav je težko.

Diskretno in po zakonih, bodo nasilneži odgovarjali, prizadetim pa bo vsaj po naših zakonih, kar je prav,  ohranjena zasebnost. Slednjega se moramo zavedati tudi vsi uporabniki socialnih omrežji.

Žrtve in priče nedopustnih dejanja lahko vedno pokličete na anonimni telefon policije 080 12 00. Ne oklevajte, če ste bili oz. so bili prizadeti. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj