četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoTo soboto akcija Očistimo sosesko

To soboto akcija Očistimo sosesko

V soboto, 18. marca 2023, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto vsakoletna čistilna akcija Očistimo sosesko. Na povabilo k sodelovanju so se odzvale skoraj vse novomeške krajevne skupnosti, ki bodo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti poskrbele skupaj s krajani.

Letos bodo pri čistilni akciji sodelovali tudi zaposleni na Mestni občini Novo mesto in Skupni občinski upravi občin Dolenjske, ki bodo s skupnimi močmi očistili mestna sprehajališča, na informacijski točki Europe Direct Novo mesto pa bodo v skladu z Evropskim zelenim dogovorom akcijo podprli s čiščenjem okolice Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.

Akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občine Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si aktivno prizadevata za osveščanje o čistem okolju in skrbi zanj. Krajani so tako vsako leto na eno izmed marčevskih sobot vabljeni, da poskrbijo za okolico brez nepravilno odloženih odpadkov, akciji pa se lahko pridružijo v svojih krajevnih skupnostih, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja, ki ga določi posamična krajevna skupnost.

To soboto akcija Očistimo sosesko

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča