To soboto dobrodelni bazar Lions in Rotary kluba

0
230

Lions klub Novo mesto, skupaj z Rotary klubom kot vsako leto ponovno pripravlja dobrodelni bazar v Qlandiji. Letos bo namenjen naši največji vrednoti – zdravju.

Lions klub in Rotary klub že vrsto let, tudi s skupnimi akcijami, delujeta in pomagata pomoči potrebnim v našem okolju. Ena od njih je tudi akcija Dan za zdravje, ki bo potekala v soboto, 1. decembra 2018, v nakupovalnem centru Qlandia v Novem mestu. Na dobrodelnem dogodku bomo obiskovalcem predstavili pomen skrbi za zdravje , organizirali pa bomo tudi merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja.  Zdravniško in medicinsko osebje pa bo prikazalo tudi pravilno uporabo AED defibrilatorjev (ob 10.00, 13.00 in 17.00).
Izkupiček dobrodelnega dogodka in zbranih sredstev donatorjev bomo v celoti namenili za pomoč dijakom in študentu iz socialno in materialno ogroženih družin, in sicer:

~        osmim dijakov, ki ne zmorejo plačila za udeležbo na projektnem tednu,

~        dijaku, ki ne zmore plačila kompleta orodij za praktični pouk,

~        dijaku, ki potrebuje pomoč za rehabilitacijo po zdravljenju odvisnosti,

~        petnajstim dijakom, ki potrebujejo finančno pomoč pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potrebščin,

~        študentu, ki za svoj študij informatike potrebuje zmogljiv računalnik s posebno konfiguracijo, ki pa si ga zaradi izjemno slabega finančnega stanja družine sam ne zmore priskrbeti.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj