To soboto Odprta kuhna v Nm

0
1086

Novo mesto bodo v soboto, 27. avgusta, znova zasedli zvedavi kulinarični raziskovalci od blizu in daleč, saj bo na Glavni trg še zadnjič letos priropotala pisana karavana najboljših obedovalnic Odprte kuhne. Med nekaj manj kot 30 stojnicami se bodo dobrovoljni jedci lahko mudili med 11. in 21. uro.

»Priprave na sedaj že tradicionalno gostovanje v Novem mestu so vedno intenzivne, saj nas na Glavnem trgu vedno pričaka zelo vesela in zelo lačna druščina. Tokrat smo še posebno ponosni, saj bo, če bo vreme sodelovalo in če vsem našim druženjem v Ljubljani prištejemo še gostovanja v drugih mestih, prav v Novem mestu potekala že 300. Odprta kuhna,« je povedal soustanovitelj najbolj priljubljenega kulinaričnega projekta pri nas, Lior Kochavy.

Slikovita kulinarična tržnica bo v Novem mestu tokrat gostovala petič, pri organizaciji pa se bo znova povezala z zavzeto ekipo Mestne občine Novo mesto. Tudi tokrat bo obiskovalce Odprte kuhne pričakal izjemen nabor dobrot, obiskovalci pa se bodo lahko ves dan smukali med številnimi stojnicami s ponudbo najokusnejših zakladov svetovne kulinarike ali poskusili kakšno domačo novost, denimo bovške krafe ali štručko z nacufanim kuncem. Ob različnih stejkih, rebrcih in burgerjih se bodo sline pocedile mesojedcem, na voljo bodo seveda še morske dobrote, vegetarijanske in veganske izbire ter najsodobnejše ulične prehranske domislice. Obiskovalci si bodo lahko privoščili tudi kaj sladkega, morda štrukelj, zrolan sladoled ali grmado in za povrh še slastno pito domačinke Maje Kumelj iz Pie Shopa. Poletju v slovo bodo lahko nazdravili z izborom vrhunskih vin, kraft piva, džina in drugih osvežujočih pijač.

To soboto Odprta kuhna v Nm

»Če boste v soboto, 28. avgusta, morda še uživali kje ob morju ali v hribih, pa naj vas nikar ne skrbi, saj septembra pripravljamo še eno posebno kulinarično avanturo. V soboto, 24. septembra, bomo na Glavnem trgu prvič gostovali s priljubljenim Pivo & Burger Festom, zato si le označite datum v koledarju in povabite svoje najljubše navdušence nad pivom in burgerji,« je še dodal idejni vodja projekta, Lior Kochavy.