sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoTo soboto Odprta kuhna v Novem mestu

To soboto Odprta kuhna v Novem mestu

Glavni trg v Novem mestu bo to soboto, 23. aprila, med 11. in 21. uro zapolnila pisana množica kulinaričnih navdušencev, saj bo svojo pestro ponudbo v sklopu Odprte kuhne, najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas, predstavilo 26 obedovalnic iz vse Slovenije. Poleg številnih starih znancev bodo med njimi tudi tri nove, in sicer Kletvica Natural Wines z vrhunsko ponudbo slovenskih naravno pridelanih vin, Majaronka s polnjenimi brioši in sicilijanskimi ocvrtimi riževimi kroglicami ter Pri babici Marici s trganim zajcem in pečenko krškopoljca.

Gurmansko druženje, ki bo potekalo v soorganizaciji z Mestno občino Novo mesto, bo zvedavim jedcem od blizu in daleč omogočilo spoznavanje kakovostne ponudbe tradicionalnih jedi, kot so štruklji in šmorn, ter pisano paleto kulinarik sveta, od kitajskih rezancev, egipčanskega tauka, tajskih zvitkov in pad thaia, zimbabvejskega piščanca z arašidi, indijskih rol do španskih churrosov. Ljubitelji mesa si bodo lahko privoščili rebrca, steake, hotdoge in odojka, na voljo pa bodo tudi ribe in kalamari ter slastne sklede v morskih in veganskih različicah. Sladkosnedi bodo uživali v krofkih, browniejih in sladolednih rolicah. Obiskovalci bodo lahko okušali tudi odlična vina, priljubljena kraft piva, vabljive koktejle z džini in raznolike osvežilne pijače.

Obiska v Novem mestu se veseli tudi priljubljeni kuharski šef Karim Merdjadi, ki pravi: “Odkar imamo Odprto kuhno, so se kulinarična obzorja razširila, obiskovalci pa lahko na enem mestu doživijo najboljše, kar ponuja svetovna kulinarika. Odlična se mi zdi tudi z vidika neposrednega stika z obiskovalci, ki tako lahko bolje spoznajo nas in naše izdelke.”

Za lažje načrtovanje obiska dodajamo tudi seznam sodelujočih obedovalnic:

Moji štruklji Slovenije, Dvor Jezeršek, Restavracija Kitajski vrt, Dežela okusov, Restavracija Shambala, Roza Slon, Skuhna, Indijska restavracija Namasté, Toro, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Argentino Steakhouse, Food Point, Super hrust, Taverna Tatjana, TINK superfood café, Veganika, Stories by Lea, Atelier Karim, TWISTER Ice Cream Rolls, J&B vinoteka, Craft Beer, Brina Gin & Tonic. Prvič se bodo na Odprti kuhni v Novem mestu predstavili Kletvica Natural Wines, Majaronka in Pri babici Marici.

(Foto:Odprta kuhna)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča