torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeTopel in vetroven petek, potem fronta

Topel in vetroven petek, potem fronta

Ponoči bo v osrednji in vzhodni Sloveniji še večinoma jasno, medtem ko bo na zahodu veliko oblakov, a padavin do jutra še ne pričakujemo. Predvsem po nižinah južne in vzhodne Slovenije bo vso noč pihal JZ veter. Jutranje temperature bodo v večjem delu države za marec zelo visoke, med 6 in 9 stopinj Celzija bo. Bolj sveže bo le v zatišnih legah na severu Slovenije, kjer bo temperatura malce nad ničlo.

Čez dan se bo JZ veter še nekoliko okrepil, bolj izrazit bo na SV Slovenije in v višjih legah. Oblaki se bodo od zahoda postopoma razširili tudi nad osrednji in JV del Slovenije, večinoma sončno bo ostalo le na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju. V Posočju se bodo začele pojavljati manjše padavine. Še bo toplo, bo pa večinoma kakšna stopinja manj kot danes. Na SV se bo ogrelo do 22 stopinj, stopinja manj bo na JV. V Ljubljanski kotlini bo 19, na Gorenjskem, Koroškem in Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Zaradi otoplitve se je nevarnost snežnih plazov povečala. V visokogorju je trenutno tretje stopnje, nižje druge, posebej nevarna so prisojna pobočja, kjer se sneg čez dan močno zmehča. Jutri bo oblačno, v južnih in zahodnih Julijcih bo občasno že rahlo deževalo, le na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah bo še precej sončno. Pihal bo zmeren, občasno tudi močan jugozahodni veter.

V noči na soboto nas bo od severa dosegla hladna fronta, ki jo bo spremljal dež, nastalo bo tudi nekaj neviht. Zapihal bo SV veter, k nam bo dotekal hladnejši zrak. V soboto dopoldne bodo padavine najprej ponehale na severu, popoldne še na jugu. Nedelja bo večinoma oblačna, popoldne se bodo na zahodu začele pojavljati nove padavine, ki se bodo v noči na ponedeljek razširile nad vso Slovenijo. V ponedeljek dopoldne bo dež ponehal, pihal bo SV veter, popoldne se bo zjasnilo. Še hladneje bo, dnevne temperature bodo le malce nad 10 stopinj Celzija. V torek in sredo zjutraj pa trenutno kaže na nevarnost pozebe. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča