Topel teden je pred nami

0
171

Vstopili smo v del leta, ko je jutranja megla zelo pogosta, v vzhodnih Sloveniji se prav oktobra največ dni začne z meglo. V Novem mestu se ta v povprečju pojavi kar 14-krat, enkrat manj v Murski Soboti, 12 meglenih dni je oktobra običajno v prestolnici. Na Primorskem je jutranja megla redka, v Biljah se oktobra pojavi le dvakrat.

Ponedeljek bo sončen, več jasnega neba pričakujemo na Goriškem, ob morju in v vzhodni Sloveniji, medtem pa se bodo v preostalem delu Slovenije popoldne že začeli nabirati oblaki. Podobno toplo bo kot danes, na SZ Slovenije bo okoli 11 stopinj, v preostalem delu države bo večinoma med 14 in 16, na Primorskem 18.

Na Voglu je bilo danes zjutraj 38 centimetrov snega, na Kredarici pa za oktober zelo visokih 80 centimetrov. Jutri bo v gorah sprva sončno, pihati bo začel zahodni veter, popoldne se bodo oblaki zgostili. Večji del dneva bo še razmeroma hladno, zvečer in v noči na torek pa se bo občutno ogrelo in sneg se bo začel taliti.

Torkovo jutro bo še razmeroma sveže in megleno. Čez dan bo na vzhodu sončno, na zahodu pa se bodo menjavala sončna in oblačna obdobja. Zapihal bo JZ veter, ogrelo se bo do 16 stopinj. V sredo se bo občutneje ogrelo tudi po nižinah, sploh jutro bo zelo toplo za 2. polovico oktobra. Zelo vetrovno bo, na zahodu bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, na vzhodu bo še nekaj sonca. Več jasnega vremena bo ponovno v četrtek, še bo pihal okrepljen JZ veter, toplo bo, po nižinah vzhodne Slovenije se bo ogrelo nad 20 stopinj. Ob koncu tedna bo vreme spet bolj oblačno, dežja bo bolj malo, bo pa ostalo precej toplo. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj