Topel torek s plohami in nevihtami

0
284

Ponoči bo prevladovalo oblačno vreme, na Primorskem in Gorenjskem bo suho, drugod bo pogosto deževalo, nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo pihala burja. In tukaj bo že zjutraj precej sonca. Zaradi burje bo ob morju najtopleje, do 21 stopinj, 18 stopinj bo na Goriškem in v Prekmurju, drugje bo 17, nekoliko manj, 13 stopinj, bo na Gorenjskem.

Dopoldne bo dež prehodno ponehal, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale plohe in nevihte, ki jih bo najmanj na Primorskem, ob morju bo ostalo suho, burja bo ponehala. Čeprav bo nad nami zelo topel zrak, se zaradi oblačnosti v večjem delu Slovenije ne bo ogrelo do 30 stopinj. Izjema bo Primorska, kjer bo do 31 stopinj Celzija. Tudi drugje bo toplo, od 27 do 28 stopinj Celzija. Najmanj bo na Gorenjskem, 23 stopinj.

V gorah se bo vreme jutri hitro spreminjalo, pojavljale se bodo plohe in nevihte, le v Julijskih Alpah in v Zahodnih Karavankah bo zjutraj in dopoldne suho. Pihal bo šibak SV veter, toplo bo. Na 1500m bo 14 stopinj, na 2500m, kjer je tudi že pobralo večino snega, bo 8.

V sredo bo sonca več, popoldne bo še nastalo nekaj ploh in neviht, ki bodo pogostejše v hribovitih krajih zahodne in severne Sloveniji. Čez dan bo topleje, v večjem delu Slovenije bo najvišja dnevna temperatura okoli 30 stopinj. Četrtek bo večinoma brez ploh in neviht, kakšna se bo pojavila le v goratih predelih. Še nekoliko topleje bo kot v sredo. Petek bo v južni polovici Slovenije suh, severni del pa bodo popoldne dosegle plohe in nevihte. Po trenutnih napovedih bo sobota bolj oblačna s pogostimi krajevnimi padavinami, nekoliko nižje pa bodo tudi dnevne temperature.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj