sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeTopleje na Primorskem in v hribih

Topleje na Primorskem in v hribih

Ponoči bo oblačnost od juga naraščala. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo nastala megla. Ta bo v prvem delu noči prekrivala le nižje ležeče kraje, v drugem delu noči pa se bo plast vlažnega zraka debelila in zjutraj bo zgornja meja meglenega pokrova na nadmorski višini okoli 1000 metrov. Največ jasnine bo v alpskih dolinah, kjer bo kakšna stopinja pod ničlo. Drugod pričakujemo od 1 do 3, na Primorskem, kjer bo ponekod še pihala šibka burja, pa bo od 7 do 10 st. C.

Nizka oblačnost se bo lahko v Prekmurju in na JV Slovenije zadrževala večji del dneva, drugod se bo do sredine dneva večinoma razkrojila. Tudi v krajih nad meglenim pokrovom bo jutri le malo sončnih žarkov, saj se bo čez naš kraje pomikala oblačnost tople fronte, ponekod bo lahko tudi rosilo. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije se ozračje ne bo kaj prida ogrelo. Pričakujemo od 6 do 9 st. C. Topleje bo v višjih legah Gorenjske, kjer bo okoli 11 st. C, najtopleje pa na Primorskem, od 18 do 20 st. C.

Če so bile še včeraj alpske doline deležne zimske idile, je slednjo danes že pobralo. Zaradi občutne otoplitve pa se bo sneg stalil tudi v sredogorju. Marsikje v visokogorju se bo snežna odeja prav tako stanjšala, saj bo meja ledišča krepko nad našimi najvišjimi vrhovi. Jutri bo večinoma oblačno, pod nadmorsko višino 1000 metrov tudi megleno. Sredi dneva ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. V visokogorju se bo krepil JZ veter.

V četrtek bo na Primorskem in v hribih sončno in zelo toplo, drugod bo dopoldne oblačno ali megleno. Tudi v petek bo večji del Slovenije prekrivala nizka oblačnost, pod katero se temperature ne bodo prav veliko spreminjale, na Primorskem in v gorah pa bo sončno in za ta čas zelo toplo. Ob koncu tedna se bo nizka oblačnost razkrojila, se bo pa pooblačilo v višjih plasteh ozračja. V nedeljo bo ob pomiku oslabljene hladne fronte v večjem delu Slovenije prehodno rahlo deževalo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča