Toplo jutro in peklenski dan

0
353

Čez dan bo še pihal JZ-dnik, ki bo večjemu delu Slovenije prinašal sončno in zelo vroče vreme. Povsem drugače bo na severu Italije, kjer bodo že dopoldne nastajale nevihte. Kakšna nevihta se bo lahko sredi dneva in popoldne pomaknila tudi nad severno Primorsko in Gorenjsko. Kasneje pa je nevihtna linija dosegla tudi osrednji del Slovenije, spremljal jo je silovit jugozahodnik, ki je dosegel v sunkih do 100 km/h.

Najbolj vroče bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Ogrelo se bo do 37 stopinj. V osrednji in SV Sloveniji bo okoli 35 ali 36 st. C. Nekaj stopinj manj bo na zahodu Slovenije. Morje ima 26 stopinj.

Na območju Julijcev in primorskih hribov bo že dopoldne nekaj oblačnosti, prav tako se bo lahko že razvila kakšna ploha in nevihta. Še nekoliko večja možnost za nastanek neviht bo popoldne, ko se bo krepil JZ veter.

Tudi noč na petek bo vremensko nestabilna. Nevihte, ki bodo sprva redke in se bodo pojavljale predvsem na zahodu Slovenije, se bodo proti petkovemu jutru okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Lahko se bodo razvila tudi krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. V petek čez dan bo še nastalo nekaj neviht, do večera pa se bo ozračje umirilo. Sobota bo sončna in v temperaturno bolj znosna, saj se v večjem delu Slovenije ne bo ogrelo nad 30 stopinj, podobno vreme pa bomo imeli tudi v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna. (Rok Nosan)