Torek bo sončen, popoldne lahko spet dogaja

0
205

Jutranje temperature bodo zelo visoke za sredino maja. V večjem delu Slovenije bomo izmerili od 14 do 17 stopinj Celzija. Še za stopinjo ali dve topleje bo ob morju, bolj sveže pa bo na Gorenjskem, kjer bo okoli 11 stopinj Celzija. Po jutranji sivini se bo jutri dopoldne zjasnilo tudi na vzhodu države. V nadaljevanju dneva bodo sonce občasno zakrivali kopasti oblaki, iz katerih se bo predvsem nad hribi razvilo nekaj ploh in nevihte.

Zelo toplo in soparno bo. Na Goriškem in v Vipavski dolini se bo ogrelo do 30 stopinj Celzija. V osrednji in jugovzhodni Sloveniji se bo živo srebro ustavilo pri 28 ali 29 stopinjah Celzija. Na severovzhodu in ob morju, kjer bo sredi dneva zapihal maestral, bo okoli 27 stopinj Celzija. Dve stopinji manj bosta v alpskih dolinah.

V noči na sredo nas bo prešla oslabljena hladna fronta, ki pa večjemu delu Slovenije ne bo prinesla padavin. Čez dan bo spremenljivo oblačno. Nad hribi bo nastalo nekaj ploh. Pihal bo severovzhodni veter, ki nam bo popoldne prinesel za okoli 5 stopinj nižje temperature. Pričakujemo okoli 23 stopinj Celzija.

Četrtek bomo začeli z zelo svežim jutrom, čez dan pa bo ob sončnem vremenu spet poletno toplo s temperaturami nad 25 stopinj Celzija. Najtoplejši zrak se bo nad nami zadrževal v petek in soboto, ko bodo temperature v večjem delu Slovenije presegle 30 stopinj Celzija. V najtoplejših krajih na jugovzhodu se bodo lahko približale celo 35 stopinjam Celzija. (Rok Nosan / Vreme 24/7)