petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeTorek oblačen, v noči na sredo lahko tudi snežinke

Torek oblačen, v noči na sredo lahko tudi snežinke

Noč bo oblačna in marsikje meglena. Na zahodu in jugu bodo še nastajale manjše krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo nad okoli 500 metrov nadmorske višine snežne. Zjutraj bo zmrzovalo le v alpskih dolinah s snežno odejo, kjer bo 2 stopinji pod ničlo. Drugod bomo izmerili od 1 do 4, prav toliko bo tudi na Goriškem, ob morju pa bo 5 st. C.

Čez dan se bo v večjem delu države zadrževala megla ali nizka oblačnost. Največ jasnine bo do sredine popoldneva na Primorskem in višjih legah, nato pa se bo tudi tukaj pooblačilo. Južne kraje bodo proti večeru zajele rahle padavine. Temperature čez dan bodo nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 4 do 7 st. C, v alpskih dolinah bo ničla, na Primorskem 10 stopinj C.

V gorah, ki so snežno bele, so razmere za pohodništvo nevarne. Snežna odeja se zaradi nizkih temperatur le počasi preobraža. Nevarnost plazov je velika. Večji del torka bo sicer suh, tudi z nekaj sončnimi žarki, proti večeru bo spet začelo snežiti.

Noč na sredo bo oblačna s padavinami. Po najnižjih delih vzhodne Slovenije in na Primorskem bo večinoma deževalo ali pa se bosta izmenjavala dež in sneg, drugod bo snežilo. V krajih nad 600 metrov nadmorske višine, kjer bodo temperature pod ničlo, lahko zapade okoli 10 centimetrov snega.

V sredo zjutraj bodo padavine večinoma ponehale in oblačnost se bo začela trgati. Popoldne bo možna le še kakšna kratkotrajna ploha.  Četrtek bo v višjih legah sončen, po nižinah se bo vsaj dopoldne, ponekod pa lahko tudi ves dan zadrževala megla ali nizka oblačnost. V petek bo vreme podobno, za soboto in nedeljo pa je napoved še zelo negotova. Če se nam bo uspel ciklon dovolj približati, nas čakajo nove padavine in v tem primeru bo zelo verjetno tudi nižine prekrila (vsaj tanka) snežna odeja. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča