Tragedija pri Ulcinju: deklica ni v smrtni nevarnost

0
17970

V črnogorskem mestu Ulcinj se je zgodila nesreča na morju, v kateri sta umrla dva slovenska državljana, 35-letna ženska in 10-letni deček, še dve osebi sta poškodovani, je sporočila črnogorska policija. Po poročanju črnogorskih medijev gre za družino. Ob tem navajajo tudi imena.

Po naših neuradnih informacijah je tragedija močno prizadela tudi športno javnost iz Črnomlja in športnike tajskega boksa Muay Thai, saj naj bi bila v nesreči udeležena družina trenerja aktualne evropske prvakinje iz črnomaljskega kluba Gladiator.

Po neuradnih podatkih naj bi se ponesrečeni vozili na gumijasti banani, ki jo je vlekel vodni skuter, ko je plovilo, ki ga je vlekel za seboj, trčilo v turistično ladjo. Voznika skuterja so pridržali.

Kot je povedal dežurni zdravnik dr. Aleksandar Vujičić, ki je včeraj oskrbel deklico in očeta, deklica ni več v smrtni nevarnosti, a ima težke telesne poškodbe, več zlomov kosti, med drugim zlom stegnenice. Kot je pojasnil, se 14-letna deklica ne spomni dogodka in so jo odpeljali v Klinični center Podgorica. Oče naj bi bil lažje poškodovan, a je bil v stanju šoka, poročajo na novičarski spletni strani novosti.rs.

Nesreča, ki se je zgodila okoli 14. 30 ure na Veliki plaži pri Ulcinju. Po poročanju črnogorskih medijev sta umrla 35-letna državljanka Slovenije in njen desetletni sin, 36-letni mož in 13-letna hči pa sta poškodovana. Deklica je utrpela hujše poškodbe, medtem ko je oče lažje poškodovan, še poročajo črnogorski mediji.